Potatisrullar à la Ann

20 min + 20 min i ugn
Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna.

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.
2. Fräs potatis och de båda lök-sorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt svalna.
3. Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över, lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär en rulle i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.

Recept från