Milda pösiga plättar med gröna ärter är riktigt goda med varmrökt lax och inlagd gurka. Bakpulver i smeten gör plättarna fluffiga.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g potatis kokt
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar mald
50 g gröna ärter djupfrysta
1 msk smör

Inlagd gurka:

50 g gurka färsk
2 msk strösocker
0,5 dl vatten
3 msk ättiksprit
0,5 spansk peppar urkärnad, hackad

Dressing:

2 msk mini fraiche
2 tsk mjölk
2 msk dill hackad
0,5 krm salt

Tillbehör:

150 g lax sik eller makrill, varmrökt
50 g gröna ärter

1. Börja med den inlagda gurkan. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Tillsätt ättikspriten och låt det kallna i vattenbad. Skär gurkan på längden. Lägg ner gurka och peppar.
2. Skala potatisen och riv den på rivjärn. Blanda potatisen med resten av ingredienserna till plättarna. Stek dem i stekpanna med släpplätt-beläggning på medelvärme med lite smör.
3. Blanda dressingen. Ta bort ben och skinn från fisken.
4. Servera plättarna med rökt fisk, inlagd gurka, dressing och ärter.