30 minuter
Potatisnystan med löjrom – gör så här:
- Fyllning: Lägg löjrommen i en sil. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av ca 12 timmar i kylen.
- Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj dem i kallt vatten.
- Hetta upp oljan till 140°. Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna med en gaffel. Krydda med dippulver och salt, låt kallna.
- Lägg löjrom och gräddfil i varsin spritspåse. Fyll potatisnystanen med löjrom och gräddfil och toppa med lök och dill.
Kryssa med Årets Kock Johan Backéus
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till ett härligt dygn till sjöss 22-23 april!
Tillsammans njuter vi av ett dygn fyllt av:
- God mat och dryck
- Spännande möten
- Härlig matinspiration.
- En unik trerättersmeny specialkomponerad av ÅRETS KOCK JOHAN BACKÉUS exklusivt för Allt om Mat och endast vid detta tillfälle.