Recept på potatismuffins med räkfyllning. Ett nytt och gott sätt att servera potatis på! Kan bakas i en smord muffinsplåt eller i vaxade pappformar. Vanliga muffinsformar går också, men då behöver du dubbla formar.

För 12 personer

Ingredienser

2,5 dl kesella (10 %)
1 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1,5 dl dill hackad
4 dl vetemjöl special (240 g)
1,5 tsk bakpulver
12 färskpotatisar små kokta
1 msk olivolja

Räkfyllning:

1 kg räkor, gärna färska
4 msk gräddfil
2 msk majonnäs
4 msk dill hackad
2 krm salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnering:

200 g löjrom eller annan rom

Potatismuffins med räkfyllning – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut 12  muffinsformar på en plåt.
  2. Blanda kesella, ägg, mjölk, salt och dill i en skål och mjöl och bakpulver i en annan. Rör ner mjölet i kesellablandningen till en kladdig smet. Fördela den i formarna.
  3. Blanda potatisarna med olivoljan och tryck ner en potatis i varje muffins. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt kallna.
  4. Skala räkorna. Blanda gräddfil, majonnäs, dill, salt och peppar i en skål. Rör ner räkorna och låt stå kallt fram till servering.
  5. Servering: Fördela räkröran över potatisen i muffinsen, garnera med rom och dill.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Midsommar, Övrigt, Skaldjur