På sommaren får man göra moset med bakpotatis. Mandelpotatis går också bra.

För 4 -6 pers

Ingredienser

700 g potatis skalad
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
8 vitlöksklyftor skalade
2 timjan kvistar färsk
1 krm muskotnöt nyriven
1 msk olivolja
1 msk parmesanost färskriven
1,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymalen

1. Skär potatisen i bitar. Lägg den tillsammans med mjölk, grädde, vitlök och timjan i en stor kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen något och sjud potatisen ca 20 min, eller tills den är mjuk. Häll av kokvätskan och spara den.
2. Mosa potatis och vitlök i en skål och mosa allt med en potatisstöt. Blanda ner muskot, olivolja, parmesan, salt och peppar.
3. Häll i ungefär hälften av den sparade kokvätskan och rör ihop det ordentligt. Späd med mer kokvätska tills moset får den konsistens du vill ha. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept med: Barn och familj