Potatiskaka

Potatiskaka Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Potatiskaka

Ingredienser 8 bitar

1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 st ägg
2,5 dl mellangrädde
1 dl soltorkade marinerade tomater, ca 60 g
1 kg mjölig potatis
1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g
Tillbehör
, kallskuret, stekt kött eller kyckling

1. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Strimla tomaterna.
3. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen.
4. Vispa ihop ägg och grädde. Häll det i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Låt den svalna eller kallna.

Recept från