Potatisbullar

Potatisbullar är en klassisk rätt när man fått kokt potatis över.  Man kan också koka potatis för att pressa den direkt. Då får potatisbullarna jämnare och mjukare konsistens än om man mosar kokt kall potatis.

Potatisbullar Receptbild - Allt om Mat
Susanne Almers

Potatisbullar

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
1 dl ströbröd
2 msk smör, till stekning
0,5 dl gräslök, finhackad
2 st ägg
500 g potatis, kokt skalad
1 dl persilja, finhackad
2 msk mjölk
Tillbehör
, stekt rimmat sidfläsk, lingonsylt, rårivna morötter

1. Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt.
2. Forma små platta bullar ca 3 cm i diameter och vänd dem i ströbröd.
3. Stek dem i smör på medelgod värme ca 3 min på varje sida.
4. Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.

Recept från