Potatis- och rödbetssallad

En enkel potatis- och rödbetssallad som är perfekt tillbehör till både isterband och viltkorv.

20 min

1. Skala och strimla löken tunt. Lägg strimlorna i en skål med kallt vatten.
2. Skala potatisarna och skär dem i 1–2 cm stora bitar. Skär rödbetorna i samma storlek. Dela och kärna ur äpplet. Skär i tärningar.
3. Blanda potatis, rödbetor och äpple i en skål. Häll bort vattnet från löken och blanda ner den. Tillsätt kapris, senap och olja och blanda.
4. Ställ salladen svalt och blanda ner hackad persilja strax före servering med hushållspapper. Tänd en röklåda med alspån och lite enris i botten. När det börjar ryka ur den lägg i några korvar åt gången på gallret. Stäng locket och rök 5 min med brännaren på och 5 min utan brännare för att det inte ska bli för varmt .
6. Låt korvarna kallna. Nu går de att frysa om du vill det. För att tillaga isterbanden steker man dem i lite smör på medelvärme eller strax under medelvärme ca 15 min. Vänd dem ofta.

Recept från