Variera lingonsylten till potatisbullarna med ett svampfräs.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kilo potatis
75 g ost (17%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk smör

Svampfräs

300 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
1 gul lök
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g färsk bladspenat

25 min

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt. Låt svalna.
2. Svampfräs: Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs svampen i en torr stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
3. Skär osten i små kuber. Blanda snabbt ihop potatis, ost, ägg, mjöl och salt. Forma den fasta smeten till släta, platta bullar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg, ca 3 min på varje sida.
4. Vänd ner spenaten i svampfräset och servera det till potatis- och ostbullarna.