Potatissoppa med linser och fetaoströra, servera med bröd, t.ex Ciabatta.

För 4 portioner

Ingredienser

ca 1 liter vatten
2 hönsbuljongstärningar
2 gula lökar
4-5 potatisar, fast sort (ca 500 g)
100 g fetaost
2 msk kapris
1/2 kruka basilika
1 förp kokta linser (380 g)
olivolja
nymald svartpeppar
bröd, t ex ciabatta

20 min

Potatis och linssoppa med fetaoströra

1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
2. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen smått.
3. Fräs lök och potatis i 2 msk olja i en stor kastrull 3 min. Tillsätt buljongen och koka potatisen mjuk, ca 10 min.
4. Smula fetaosten. Hacka kaprisen. Strimla 1 dl basilika. Blanda till en röra.
5. Skölj och låt linserna rinna av. Tillsätt dem till soppan och koka 2 min.
6. Toppa soppan med fetaoströran. 
Servera med bröd.

Fler recept med: Övrigt, Potatis och rotfrukter, Soppa