Om man har tur kanske man kan köpa färskrökt lax längs med paddelturen. Men säkrast är nog att köpa i förväg och ta med, det vore ju snöpligt att bli utan. Eller köp någon annan rökt fisk det blir lika gott.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,75 kg färskpotatis
100 g röd mangold
200 g gurka
1 knippa rädisor
2 röda färska lökar
300 g kallrökt lax i skivor
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar
4 färska dragonkvistar

Citron- och dillsås:

3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
0,5 citron rivet skal från
1 tsk honung
0,5 dl dill hackad
3,5 ml salt

1. Skrapa potatisen och koka den i saltat vatten ca 15 min eller tills den är mjuk. Häll av vattnet. Dela potatisen i bitar.
2. Skölj och bryt mangolden i mindre bitar. Halvera gurkan på längden, ta ur kärnhuset och skär i skivor. Ansa rädisor och skär dem i klyftor. Skiva knipplökarna, använd även blasten.
3. Lägg alla ingredienser vackert i en plastbytta och ringla olivolja och pressa citron över. Lägg på dragonkvistar och strö över gourmetsalt och svartpeppar. Servera eventuellt med bröd till.

CITRON- OCH DILLSÅS

Gör såsen hemma och häll upp i en tättslutande burk som går bra att servera ur.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.