Koka torkade bönor och kikärter eller köp färdiga på burk. Här serveras en krämig italiensk ricotta till salladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,75 kg potatis
200 g haricots verts
400 g kokta bönor och/eller kikärter
4 dl färsk spenat

Dressing

0,5 röd spansk peppar
1 msk honung
0,5 dl balsamvinäger
4 msk olivolja
0,5 tsk salt

Till servering

2 dl ricottaost
1 nypa svartpeppar nymald
200 g kokt kalkon tunt skivad

1. Borsta och dela potatisen i bitar. Koka den mjuk.
2. Koka haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Skölj, låt bönorna rinna av i durkslag.
3. Kärna ur och finstrimla den spanska pepparen. Gör dressingen.
4. Blanda potatis, haricots verts, bönor och spenat.
Häll över dressingen och blanda runt.
5. Servera med ricotta, svartpeppar och kokt kalkon.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader