Portionsbomber med passionsfruktsglass

Till detta recept har vi använt fryst passionsfruktspuré, som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. För att ge marängen färg behöver du en liten gasolbrännare.

25 min+tid i kyl och frys

1. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Passsera saften genom en sil och mät till 1 1/2 dl. Blanda grädde, honung och 1/2 dl socker i en kastrull. Låt koka upp.
2. Blanda 1/2 dl socker med äggulorna i en bunke. Häll över lite av den varma grädden och rör om. Häll tillbaka  blandningen i kastrullen. Låt koka upp under omrörning. Ställ kastrullen i vattenbad och låt smeten kallna.
3. Rör ner passionsfruktspurén i glassmeten och låt den stå och ”mogna” i kylen ca 12 timmar.
4. Frys glassen i glassmaskin tills den fått bra konsistens. Den som inte har en glassmaskin kan frysa glassen i en form i frysen och röra med jämna mellanrum tills glassen känns smidig.
5. Klä fördjupningarna i en muffinsplåt med plastfolie. Fördela glassen i formen och ställ i frysen ca 2 timmar.
6. Skala mangon och skär bort kärnan. Mixa fruktköttet med mixerstav. Skär granatäpplet i fjärdedelar och peta ut kärnorna. Vänd skalet ut och in så går det lättare att få loss kärnorna.
7. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum och tillsätt sockret i omgångar. Vispa till ett hårt skum.
8. Lossa glassbomberna från formen och ställ dem på en fryst bricka eller skärbräda så att de inte smälter. Bred marängsmet runt om glassbomberna och ge dem lite färg med en gasbrännare. Servera genast tillsammans med mangosås och granatäpple.

Recept från