Polkagriskola

Mintkola är en riktig favorit. Här är en variant med knaster av äkta polkagris. Godast blir det med traditionella gammaldags polkagrisar. Honung gör att kolan inte sockrar sig lika lätt.

Annonsen laddas.

Polkagriskola

 

1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125°, ca 40 minuter. Krossa polkagrisarna.

2. Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 minuter, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.

3. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.

4. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl.

Recept från Allt om Mat