Polkabrownie

Kladdig, seg brownie med smet på både mörk och vit choklad. Baka gärna kakan dagen före servering så hinner den sätta sig ordentligt.

30 min + 30 min i ugnen

Polkabrownie

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker till de båda smeterna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir inte kakan seg. Smält smö­ret i separata kastruller. Tillsätt de båda chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning. Rör i saltet. Häll chokladblandning­ arna i de båda äggsmeterna. Sikta i mjöl och kakao i den mörka smeten och mjöl i den vita, rör slätt.

2. Häll hälften av den mörka sme­ten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö dem över smeten. Bred på den vita smeten och sedan den res­terande mörka. Grovstöt resteran­de polkagrisar och strö över.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

4. Låt kakan kallna. Förvara den gärna i kylen, då blir den extra seg.

Recept från