Polkabrownie

Kladdig, seg brownie med smet på både mörk och vit choklad. Baka gärna kakan dagen före servering så hinner den sätta sig ordentligt.

För 16 bitar

Ingredienser

Polkabrownie

4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 krm salt
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 påse polkagrisar (140 g)

Vit chokladsmet

2 ägg
2 dl strösocker
150 g smör
150 g vit choklad
2 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

30 min + 30 min i ugnen

Polkabrownie – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ägg och socker till de båda smeterna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir inte kakan seg.
  3. Smält smö­ret i separata kastruller. Tillsätt de båda chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning. Rör i saltet. Häll chokladblandning­ arna i de båda äggsmeterna. Sikta i mjöl och kakao i den mörka smeten och mjöl i den vita, rör slätt.
  4. Häll hälften av den mörka sme­ten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö dem över smeten. Bred på den vita smeten och sedan den res­terande mörka. Grovstöt resteran­de polkagrisar och strö över.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan kallna. Förvara den gärna i kylen, då blir den extra seg.