Ingredienser som en gång var enkla bönders mat har fått ny status och serveras nu på kalas. Som denna lilla muffins som serveras som drinktilltugg, nygräddad eller nytinad ur frysen.

För 12 små muffins

Ingredienser

1,5 dl polenta, majsgryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
0,5 msk strösocker
2 krm salt
1,5 ägg
3 msk mjölk
1 msk olivolja
1 tsk röd chili hackad
1 dl majskorn

Mandel- och bönsallad till 8 pers

2 dl färska bondbönor skalade
2 dl cashewnötter rostade
4 tsk korianderfrö
4 tsk röd chili finhackad
6 salladslökar tunt skivade
4 msk olivolja
4 msk pressad citron
4 krm salt

Polentamuffins med mandel- och bönsallad – gör så här:

  1. Polentamuffins: Sätt ugnen på 200°. Smörj pastejformar eller ställ pappersformar på plåt.
  2. Blanda först de torra ingredienserna och blanda därefter ner ägg, mjölk och olja. Tillsätt sist hackad chili och majs.
  3. Skeda upp 1 matsked i varje form och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Sallad: Förbered ingredienserna. Blanda och smaka av salladen.
  5. Lägg upp portioner på assietter eller kaffefat.
Fler recept med: Övrigt, Smårätter