Pocherat ankbröst med saltbakade betor, och portvinssås

Genom att steka ankan på låg temperatur långsamt i buljong får du ett saftigt och mört kött.

1. Anka: Skär bort en del av skinnet men behåll en 5 cm bred kam på mitten. Krydda och bryn ankbrösten runt om i smör och honung.
2. Sätt ugnen på 75°. Lägg ankbröstet i en 1 1/2-liters bakform med skinnet upp. Blanda ihop ingredienserna till lagen och häll den över ankbrösten. Täck med plastfolie. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Det tar ca 1 1/2 timme. Låt dem vila i folie.
3. Höj ugnsvärmen till 200°. Skala och dela betorna. Vänd dem i olja, salt och peppar. Ställ dem på en bädd av salt i en ugnssäker form. Rosta i ugnen tills de är mjuka, ca 40 min.
4. Sås: Koka ihop röd- och portvin, kalvfond och socker tills drygt 1 dl återstår. Vispa ner smör.
5. Servering: Skiva ankbrösten och servera med sås och rödbetor.

Recept från