Recept på plommontomat med serranoskinka och citronfärskost. Orange plommontomat gör rätten extra festlig, men det går lika bra att använda röd tomat.

För 4 personer

Ingredienser

4 plommontomater
0,5 schalottenlök + 0,5 st
1 msk rapsolja kallpressad
0,5 citron rivet skal + 0,5 msk + 0,5 pressad saft
1 krm salt + 1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald + 1 krm vitpeppar nymald
0,5 dl philadelphiaost (50 g)
4 serranoskinka skivor
20 g rucola

Plommontomat med serranoskinka och citronfärskost – gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss i toppen på varje tomat. Lägg ner tomaterna och koka ca 10 sek. Ta upp och lägg tomaterna i isvatten. Dra av skalet på tomaterna.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken med rapsolja, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ner tomaterna och låt marinera ca 20 min.
  3. Blanda färskosten med resten av löken, citronskal, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg ut skinkskivorna på en tallrik. Fördela färskostblandningen på skinkan och rulla ihop. Skär skinkrullarna mitt itu. Servera med rucola och tomat.