Vispa ihop plättsmeten på morgonen så får den stå i kylen och svälla under dagen. Plättarna blir då mycket godare, tycker Gunilla.
De gräddas under tiden som soppan kokas. Smeten hälls direkt i den varma plättlaggen utan smör, eftersom smöret redan finns i smeten.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör smält
1 krm salt

Tillbehör

1 msk ev. florsocker
0,5 dl strösocker
2 dl hallonsylt

1. Vispa ägg, vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och salt.
Låt vila i kylen under dagen.
2. Grädda plättarna gyllenbruna och håll dem varma under folie.
Pudra över lite florsocker och servera med strösocker och hallonsylt.

Fler recept med: Barn och familj