I Grekland drog Michailis upp  sin egen fisk till husbehov. Det mesta hamnade på grillen och en och annan tillagades i ugnen efter detta recept.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fiskfilé (MSC-märkt torsk)
1 tsk salt
500 g potatis
1-2 morötter (150 g)
1 squash (300 g)

Tomatsås

1 burk tomater passerade (400 g) gärna Mutti
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor pressade
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
1 lagerblad

Tillbehör

bröd (60 g/pers)

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och morot. Skär potatisen i mindre bitar och moroten i tunna slantar.
2. Koka potatis och morot 5 min. Låt grönsakerna ånga av i durkslag. Tärna squashen.
3. Mixa tomater, olivolja, vitlök, oregano och salt i matberedare. Lägg i lagerbladet.
4. Blanda potatis, morot och squash i en ugnssäker form.
5. Häll tomatsåsen över och rör om.
6. Salta fisken, vik ev ihop och lägg den mitt i formen.
7. Stek mitt i ugnen 25-30 min, tills fisken är färdig och potatis och morot mjuknat. Servera med bröd.