Receptet räcker till 1 pizza, 10-12 bitar. Om du inte har en liten långpanna ca 22x35 cm kan du dela av ugnslångpannan med aluminiumfolie.

För 10 - 12 bitar

Ingredienser

Deg:

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
25 g jäst
2 dl vatten (37°)
1 msk olivolja

Fyllning:

4-5 lökar gula (500 g)
3 paprikor (500 g)
1 röd spansk peppar
4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
6 tomater (500 g)
1,75 tsk salt
2 msk citron pressad
1 msk rosmarin färsk, hackad

Pizzapaj med paprika

1. Deg: Blanda mjöl och salt i matberedare. Rör ut jästen i vattnet och olivoljan. Häll det över mjölet, kör ca 1 minut till en degklump. Strö över mjöl.
Jäs under duk ca 40 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Klyfta lök, skär paprika i bitar, finhacka peppparfrukt
och vitlök. Fräs i oljan tills det blir mjukt. Klyfta och kärna ur tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Smaka av med salt, citron och rosmarin.
4. Ta undan 1/5 av degen. Kavla ut resten till en
rektangel något större än formen.
Lägg på bakplåtspapper och flytta över till formen. Fördela
fyllningen över. Kavla ut resten och skär till remsor som
du garnerar med. Grädda på nedersta falsen ca 30 minuter.