För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt + 0,5 tsk
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
1 knippe färsk lök (300 g)
200 g tomater i olika färger
0,5 kruka oregano
4 små tortillabröd
1 påse blandad sallad (150 g)
1 dl turkisk yoghurt

1. Blanda färs, ägg, 1 tsk salt och peppar i en skål till en smidig färs. Platta ut smeten till en stor biff i en stekpanna med smör.
2. Stek ena sidan ca 4 min på medelvärme. Dela biffen i 4  delar och vänd var och en. Stek andra sidan 3-4 min.
3. Ansa och skiva löken. Skiva tomaterna. Lägg lök och tomater på biffarna och strö på oregano och 1/2 tsk salt.
4. Servera biffarna  på tortillabröd med sallad och en klick yoghurt.
 
Ca 460 kcal per portion, 20 g fett, 34 g protein, 33 g kolhydrater