I annonssamarbete med MUTTI

Ta fredagsmyset till en ny nivå. Laga hemgjord italiensk pizza.

För 4 portioner

Ingredienser

Pizza

12 g jäst
1 3/4 dl vatten
350 g vetemjöl
salt

Till pålägget

300 g finkrossade tomater Mutti Polpa
salt
3 mozzarellaostar
4 msk
basilika

1 h

Pizza – så gör du:

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt vetemjölet och en nypa salt och arbeta ihop ingredienserna till en slät och smidig deg.
  2. Kavla ut degen med kaveln. Lägg över den utkavlade degen på den smorda ugnssäkra formen och låt jäsa under duk i cirka 40 minuter.
  3. Bred på Mutti Polpa finkrossade tomater, strö över en nypa salt och fördela den skivade mozzarellan över pizzabottnen.
  4. Ringla över lite olivolja och grädda i 200 °C ugnsvärme i ca 20 minuter.
  5. Servera den nygräddade pizzan direkt (dekorera den eventuellt med några basilikablad).
Fler recept med: Italienskt, Mutti, Övrigt, Pizza, Vegetariskt