DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Pizza Rosso – ett vegetariskt middagsalternativ för hela familjen!

Pizza Pomodoro, Margherita eller Rosso – pizza med tomatsås är ett kärt barn som har lika många namn som fantaster. En hemlagad pizza gjord på egen pizzadeg är dessutom vardagslyx de luxe och passar hela familjen. Schalottenlök och fond ger extra djup till tomatsåsen.

1 h

GÖR SÅ HÄR:

Pizzadeg

  1. Blanda jäst, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
  2. Rör i lite mjöl i taget tills degen är fast och elastisk. Tillsätt en nypa salt. Spara lite mjöl till utbakning.
  3. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 min.
  4. Dela degen i 4 bitar och baka ut på mjölat bakbord.

Tomatsås

  1. Skala och skiva löken och fräs i olja tills den blivit mjuk och genomskinlig. Löken ska inte ta färg.
  2. Tillsätt socker, schalottenlökfond och balsamvinäger och låt sjuda i ca 5 min. Tillsätt cocktailtomaterna och sjud ytterligare i 5 min.

Topping och bakning

  1. Lägg de inkokta tomaterna på pizzadegen tillsammans med skivad chévreost.
  2. Grädda i ugne, 220 grader i ca 10 min.
  3. Garnera med färsk basilika.

Recept från