Pizza med svamp och gorgonzola

Rostad vitlöksolja ger smak, sockerärter krispighet och god sötma. Recept pizzadeg.

Annonsen laddas.

50 min

1. Vitlöksolja: Skiva vitlöken. Fräs den i lite av oljan tills den blir lätt
rostad. Häll på resterande olja och låt svalna.

2. Fyllning: Sätt ugnen på 250 grader. Fräs tomatpurén i lite av vitlöksoljan. Häll på tomaterna. Smaksätt med pizzakrydda och 1/2 tsk salt. Koka ihop ca 5 min.

3. Skiva svampen. Stek i olja. Tillsätt 1 1/2 tsk salt. Förväll sockerärterna
1 minut i lättsaltat vatten. Kyl i iskallt vatten. Strimla.

4. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela degen i två delar. Kavla ut tunt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Fördela tomatsås, gorgonzola och svamp på pizzorna.

5. Grädda i två omgångar i nedre delen av ugnen eller på pizzasten ca 15
min. Strö över sockerärterna. Ringla över lite vitlöksolja. Peppra.

Recept från Allt om Mat