Recept på pizza med skinka och tomater som går extra snabbt att tillaga.

För 4 portioner

Ingredienser

2 askar körsbärstomater (á 250 g)
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
200 g rökt eller kokt skinka
4 stora tunnbröd el pitabröd
4 dl riven ost (17%)
1 förp ruccola (80 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

15 min

Pizza med skinka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på grill 225°.
  2. Fräs de hela tomaterna i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt vinäger, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Fräs 1 minut.
  3. Strimla skinkan.
  4. Lägg bröden på plåtar med bakplåts-papper. Strö över skinka och ost. Toppa med tomaterna.
  5. Gratinera mitt i ugnen 4–5 min (passa så att brödet inte bränns!). Skölj rucolan och servera till.
Fler recept med: Fläskkött, Övrigt, Pizza