Halva pizzan toppas med sardeller och kapris och den andra halvan med basilika och tomatsås.

För 8 personer

Ingredienser

12 g jäst
2 dl vatten
0,5 msk strösocker
0,5 msk salt
5 dl vetemjöl (300 g)

Fyllning:

1 burk tomater (400 g) hela
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 mozzarellaostar (à 125 g)
12 sardellfiléer
1 msk kapris
0,5 basilika kruka

Pizza med sardeller och kapris

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Låt tomaterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt osten rinna av och skär den i skivor.
  3. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen så tunt som möjligt på en smord plåt. Bre på tomatsåsen och lägg på osten. Fördela sardeller och kapris på ena halvan av degen.
  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min. Strö basilikablad på ena halvan av pizzan och servera den skuren i bitar.