Pizza med färsk salsiccia – hotta upp pizzan med en kryddig korv

Recept på pizza med färsk salsiccia. Precis så här ska pizza vara! Perfekt botten och smakrik topping.

30 min+1 timme jäsning+18 min i ugn

Pizza med färsk salsiccia

 

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt olja, mjöl och socker och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i hushållsassistent. Tillsätt salt och knåda ytterligare ca 2 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

Tomatsås:

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt de krossade tomaterna. Låt såsen koka ihop utan lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Mixa tomatsåsen med mixerstav utan att den blir helt slät. Låt kallna.
3. Dela degen i fyra bitar. Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

Topping:

4. Ta bort skinnet från korven och skär den i grova bitar. Låt osten rinna av och skär i tunna skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och strimla löken. Repa bladen från basilikan.
5. Forma degbitarna till runda pizzor. Bred på tomatsåsen. Lägg på korv, ost, champinjoner och lök. Lägg pizzorna på het plåt och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Strö över basilikabad, ringla på olja och strö över peppar på de färdiga pizzorna.

Recept från