Pizza Britannia

Recept på pizza med sidfläsk och ägg. Se till att använda ett riktigt färskt ägg, det har en segare äggvita som inte rinner ut så lätt.

Annonsen laddas.

40 min +1 h och 40 min jästid + 10 min + 6 min i ugnen

Pizza Britannia

 

  1. Sätt ugnen på 275–300°. Skär fläsket i tunna skivor. Skala och skiva löken.
  2. Kavla ut eller tryck ut degbiten till en rund pizza, 15–20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Täck degen med ett tunt lager tomatsås. Ringla över olivolja. Täck med parmesanost. Lägg på fläskskivorna så att det lämnas fritt utrymme i mitten. Strö på löken.
  3. Grädda på stenplattan mitt i ugnen ca 2 min. Knäck ägget i mitten av pizzan och droppa över tabasco. Grädda ytterligare ca 4 min.

 

Recept på pizzabotten:

  1. Värm vattnet till 45°. Lös jästen i vattnet. Tillsätt manitobamjöl och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 min i hushållsassistent eller knåda för hand ca 20 min.
  2. Tillsätt salt och olivolja och arbeta ytterligare ca 5 min. Degen ska vara elastisk. Tillsätt ev mer mjöl.
  3. Häll upp degen på en mjölad arbetsbänk. Täck med handduk och låt jäsa ca 40 min.
  4. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg på mjölad arbetsbänk. Pudra mjöl ovanpå och lägg över en fuktig kökshandduk. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme, till dubbel storlek.
  5. Kavla ut eller tryck ut degbitarna till runda pizzor, 15–20 cm i diameter, på arbetsbänk mjölad med durumvete. Lägg på valfri topping

Recept från Allt om Mat