Pistaschglassbomb med mintchokladparfait

Få desserter är lika festliga som en glassbomb! Dessutom är det ganska enkelt att göra och går att förbereda i god tid.

1 timme + 3 timmar i frys

1. Tina pistaschglassen ca 10 min. Bred ut glassen i ett tjockt lager på insidan av en bunke som rymmer ca 2 liter och har rundad botten. Ställ in bunken i frysen.
2. Mintchokladparfait: Vispa grädden löst. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Sikta i kakao och tillsätt pepparmintarom. Vänd ner grädden i äggsmeten och blanda ihop försiktigt. Häll parfaitsmeten i bunken med pistaschglassen och frys ca 3 timmar.
3. Pistaschkaramell: Finhacka pistaschnötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Rör ner smör och salt. Ta kastrullen från plattan och tillsätt snabbt pistaschnötterna. Häll ut karamellen på ett bakplåtspapper och täck över med ett nytt papper. Kavla ut karamellen med kavel till en tunn platta, ca 20 x 30 cm. Låt kallna.
4. Sänk ner bunken i hett vatten ca 1 minut och stjälp upp bomben på ett fat. Låt tina i rumstemperatur ca 10 min.
5. Garnera med pistaschkaramellen, bruten i bitar och nejlikor.

Recept från