Piroger med paprika och spenat

Piroger med paprika, spenat och mozzarella. Piroger gjorda på färdig pizzadeg och kokt, kall potatis från kylen är mycket snabb mat.

Piroger med paprika och spenat Receptbild - Allt om Mat
Inge Skovdal

Piroger med paprika och spenat

Ingredienser 4 portioner

Näringsvärde

335 kcal, 16 g fett, 13 g protein, 34 g kolhydrater

Tillagning: 20 min + 15 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj och tärna paprikan smått. Fräs den mjuk i 2 msk olja på låg värme 5 min.
3. Tärna den kokta potatisen. Ansa spenaten. Tilllsätt potatis och spenat till paprikan. 
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skär osten i små bitar, tillsätt till fräset.
5. Rulla ut pizzadegen, skär ut fyra rundlar. Lägg fyllning mitt på varje rundel. Vik ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel.
6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller uppvispat ägg. Strö över 2 krm flingsalt. Baka mitt i ugnen  
ca 15 min. Låt svalna på galler.

Recept från