Pinnbröd

Nybakat pinnbröd med smältande smör är ett oförglömligt barndomsminne. Det första man gör är att leta reda på så raka pinnar som möjligt under buskar och träd, t ex hassel. Med hjälp av täljkniv tar man bort löst sittande bark eller kvistar som sticker ut.
Degen blandar man hemma.

Ingredienser 12 bröd

1 tsk salt
2 dl vatten, kallt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st pinnar, ca 50 cm långa

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
2. Rör ner vattnet och knåda till en deg.
3. Dela upp degen i 10 delar vid grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras runt pinnarna.
4. Baka bröden över den falnande glöden, runtom, i ca 15 minuter.
När brödet lossnar från pinnen är det färdigt. Ät bröden med en klick smör i hålet som bildats efter pinnen.

Recept från