Det gäller att börja 8-10 timmar före servering så att köttet hinner dra åt sig goda smaker i marinaden. Lammköttet kan bytas mot fläskkött.

För 8 st

Ingredienser

400 g ytterfilé eller benfri stek av lamm eller fläskfilé
1 tsk salt
8 små spett av metall eller blötlagda träspett

Marinad:

2 msk olivolja
2 msk citron pressad
4 vitlöksklyftor finhackade
2 krm gurkmeja
2 krm torkad oregano
0,5 tsk röd spansk peppar finhackad
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar nymald

Pinchos med lamm

 

1. Blanda marinaden i en bunke. Skär köttet i sockerbitsstora tärningar, lägg ner det i marinaden och blanda om ordentligt. Täck bunken och ställ i kyl 8-10 timmar.
2. Trä köttet på spett, salta och grilla 2-3 minuter antingen på grillen eller i grillpanna eller högt upp i ugnen i 250° grill.