Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips

Recept på Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips. Glassen behöver frysas i glassmaskin för att få fin konsistens och sedan ställas i frysen flera timmar. Droppa eventuellt  extra kokoslikör över ananasen vid servering.

 

30 minuter + tid i glassmaskin + 6 timmar i frys

Gör så här:

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar och mixa 3/4 ananas slätt med mixerstav till 3 dl fruktmos. Spara resten att fylla ananashalvorna med.
  2. Vispa kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan. Vispa ner kokosgrädde och honung. Blanda ner ananas och likör.
  3. Ställ smeten i frysen ca 30 min. Frys den sedan i glassmaskin. Ställ i frysen ca 6 timmar.
  4. Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp dem. Smält sockret i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt smöret och vänd ner nötterna. Strö över salt. Häll ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka nötterna.
  5. Servera glassen i ananashalvorna med ananas och nötter.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström

Recept från