Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong

Var noga med att känna efter så att inte grönsaker och potatis blir överkokta. Pilgrimsmusslorna serveras omedelbart till den rykande heta färskpotatisen.

1. Potatis: Tvätta potatisen väl och dela den. Skölj, ansa och dela löken. Skala morötterna. Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningarna med vitlöksklyftan. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk ca 8 min.
2. Lägg ner lök och morötter i buljongen och koka 3–5 min.
3. Ta upp grönsakerna och lägg dem i en skål. Plocka dillen och mixa den i 6 dl av buljongen eller hacka den fint och rör ner i buljongen. Smaksätt med salt och peppar. (Extra gott blir det om man tillsätter en klick smör, fast inte lika smalt). Lägg ner primörerna i den varma buljongen.
4. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Krydda med salt och peppar. Halstra 16 av pilgrimsmusslorna i het panna 1–2 min på varje sida. Vänd 8 av dessa i rosépeppar samt 8 i persilja, och grilla de resterande 8 i het grillpanna 1–2 min på vardera sida. Servera omedelbart med grönsakerna i dillbuljongen.

Recept från