Pilgrimsmusslor på sydstatsvis med ranchdressing

Recept på pilgrimsmusslor på sydstatsvis med ranchdressing. Musslorna får fin smak, då de faktiskt ångas innanför paneringen. Ranchdressing går att använda till det mesta, späd med -filmjölk till önskad konsistens. 

 

30 minuter

Gör så här:

  1. Dressing: Rör ihop crème fraiche och majonnäs med worcestersås och senapspulver. Skala och riv ner vitlöksklyftan. Blanda i de finhackade örterna. Späd dressingen med filmjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
  2. Tina musslorna om de är frysta, torka dem med hushållspapper.
  3. Blanda mjölet med salt och citronpeppar i en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan tallrik.  Blanda ströbröd och persilja i en tredje.
  4. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull till 180°.
  5. Fritera musslorna i omgångar ca 3 min, tills de fått en gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera pilgrimsmusslorna med ranchdressing och citronklyftor. 

Recept av Ylva Porsklev

Recept från