Förrätten för de riktigt matnyfikna! Sött från pumpapuré, salt från hackad chorizo och därtill lövtunt skivad pilgrimsmussla.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 pilgrimsmusslor

Pumpapuré

200 g pumpa skalad
1 schalottenlök liten
1 msk crème fraiche
0,5 msk citronsaft pressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnityr

0,5 röd paprika rostad
0,5 chorizokorv
0,5 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
2 msk tomatjuice
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm paprikapulver
1 krm salt
1 koriander kvist

1. Frys pilgrimsmusslorna lätt så att de kan skivas lövtunt (el ev halstra lätt och skiva tunt).
2. Pumpapuré: Skär pumpa och skalad lök mindre bitar. Koka det mjukt i saltat vatten. ”Hängtorka” i sil över natten.
3. Mixa med creme fraiche och smaksätt med citron, salt och peppar.
4. Garnityr: Skär paprika, chorizo och vitlök i mycket små tärningar. Rosta/stek i olivolja till lite färg. Tillsätt tomatjuice, vinäger, paprikapulver, salt och finhackad koriander.
5. Fördela pumpapurén i glas eller på ett större fat. Lägg på pilgrimsmusselskivorna/räkor. Toppa med det rostade garnityret.

Fler recept med: Förrätter, Skaldjur, Tjejmiddag