Pilgrimsmusslor med pumpapuré, rostad paprika och chorizo

Förrätten för de riktigt matnyfikna! Sött från pumpapuré, salt från hackad chorizo och därtill lövtunt skivad pilgrimsmussla.

1. Frys pilgrimsmusslorna lätt så att de kan skivas lövtunt (el ev halstra lätt och skiva tunt).
2. Pumpapuré: Skär pumpa och skalad lök mindre bitar. Koka det mjukt i saltat vatten. ”Hängtorka” i sil över natten.
3. Mixa med creme fraiche och smaksätt med citron, salt och peppar.
4. Garnityr: Skär paprika, chorizo och vitlök i mycket små tärningar. Rosta/stek i olivolja till lite färg. Tillsätt tomatjuice, vinäger, paprikapulver, salt och finhackad koriander.
5. Fördela pumpapurén i glas eller på ett större fat. Lägg på pilgrimsmusselskivorna/räkor. Toppa med det rostade garnityret.

Recept från