Recept på pilgrimsmusslor med mango och avokadokräm. Louise: ”Inspirationen till förrätten är från en resa i Mexiko, där jag ofta åt just de här ingredienserna. De sätter verkligen fart på smaklökarna!”

För 4 portioner

Ingredienser

200 g pilgrimmsmusslor
1 mogen mango
1 lime
1/2 + 1/2 kruka koriander
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Avokadokräm

1 avokado
1/2 rödlök
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 lime, rivet skal och saft
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Till servering

2 dl blandad sallad, t ex mangold, mâche och babyspenat

30 min

Pilgrimsmusslor med mango och avokadokräm – gör så här:

  1. Skiva musslorna tunt. Skala och skiva mangon tunt. Lägg skivorna i en skål.
  2. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka koriandern. Tillsätt limeskal och -saft, koriander, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar till musslorna. Täck med plastfolie och låt musslorna marinera ca 20 min.
  3. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadon. Mosa avokadoköttet med en gaffel i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda allt med 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  4. Varva pilgrimsmusslor, mango och sallad på fyra tallrikar. Servera med avokadokrämen.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur, Snittar