Pilgrimsmusslor i buljong med tomat, oliver & fänkål

Perfekt harmoni råder i den här underbara förrätten som dessutom är lättlagad.

1. Tomatkompott: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg kvartar av tomatkött i en skål och låt dem marinera i olivolja, timjan, pressad vitlök och finhackad schalottenlök 20 min.
2. Sätt ugnen på 150° och lägg 2 av tomaterna på plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen ca 30 min.
3. Hacka de bakade och de färska tomaterna och låt dem koka i en gryta tillsammans med marinaden. Koka ihop tills vätskan kokat bort.
4. Buljong: Koka ihop vitvin till hälften i en kastrull. Tillsätt fisk- och hönsbuljong och koka ner tills 2/7 återstår. Ställ åt sidan.
5. Tillbehör: Tärna fänkålen och koka bitarna 5-7 min i lättsaltat vatten med pressad citron i. Kärna ur och hacka oliverna grovt.
Smörstek brödskivorna.
6. Servering: Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp buljongen och lägg i musslorna och låt dem sjuda ca 1/2 min. Blanda ner fänkål och oliver och smör. Servera i varma tallrikar. Droppa över lite olivolja och strö över finstrimlad basilika. Toppa med den spröda toasten med en sked tomatkompott på.

Recept från