Pilgrimsmusslor, halstrade

Soppan kan förberedas fram tills det att smöret tillsätts och skummet mixas upp. De färska örterna blandas med oljan strax före serveringen för att behålla sin spänst.

1. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten, eventuellt med pressad citron i. Skala och finhacka löken.
2. Fräs löken i smöret i en gryta tills den är mjuk men utan att få färg. Tillsätt de avrunna jordärtskocksbitarna och slå på buljongen.
Koka ca 10 min tills jordärtskockorna är mjuka.
3. Tillsätt grädde och låt soppan sjuda ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Hit kan förberedas!
4. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och halstra pilgrimsmusslorna tills de får färg, ca 1/2 min på var sida. Trä upp dem på spett.
5. Blanda rödlök och de färska örterna med olivolja och salt.
Koka upp soppan, lägg i 50 g smör och mixa soppan skummig med en mixerstav. Servera genast med pilgrimsmusslor på spett och en skål med färska örter.

Recept från