Gott att äta som tilltugg medan man väntar på att fisken ska bli klar. Smaka av chilin före, det ska vara en svag sort till den här rätten.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 limeblad
1 ingefära 1 cm
1 blomkålshuvud (ca 200 g) litet
1 romanescohuvud (ca 200 g) litet
2 morötter
1 rödlök
1 chili, t ex grön spansk peppar

1. Blanda ättika och socker i en skål och vispa tills sockret löser sig. Tillsätt vattnet och kryddorna.
2. Bryt blomkål och romanesco i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut så att de fortfarande har spänst kvar. Ta upp med hålslev och lägg i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Skala morötterna och skär i grova bitar. Skala rödlöken och skär i båtar.
3. Kärna ur chilin och halvera den. Varva alla grönsaker i en stor glasburk och häll på ättikslagen. Låt dra i lagen 4-5 timmar.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt