Picklad lök på engelskt vis

Recept på picklad lök på engelskt vis. Typiskt tillbehör till kallskuret, paté eller kött. Löken ska mogna i kyl 3–4 veckor, så var ute i god tid. Hittar du inte maltvinäger kan den ersättas med äppelcidervinäger. Tillsätt då lite extra socker.

20 minuter + 12 timmar i kyl + 4 veckor i kyl
  1. Lägg löken i kokhett vatten ca 30 min så lossnar skalen lättare.
  2. Skala löken. Lägg den i ett lager i en form, strö på saltet och skaka runt. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Det hjälper löken att behålla sin krispighet.
  3. Koka upp vinägern med socker och kryddor tills sockret lösts upp.
  4. Lägg löken i en ren burk och häll på den varma lagen. Låt svalna innan locket sätts på.
  5. Låt löken mogna i kylen 3–4 veckor före servering. 

 

Recept från