Smakrika biffar som paneras i riven ost och smulad torkad svamp.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g vildsvinsfärs
2+2 ägg
2msk+2 dl majsmjöl
1/2 msk rökt paprikapulver
11/2tsk+2krm+2 krm salt
2krm+1krm+1 krm nymald svartpeppar
10 g torkad svart trumpetsvamp eller trattkantarell
2 dl finriven gruyereost
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk pressad lime

Garnering

rå strimlad rödbeta

Tillbehör

pressad potatis

35 min+35 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 150°. Blanda färs, 2 ägg, 2 msk majsmjöl, paprikapulver, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt färsen stå i kylen ca 10 min.
2. Mixa svampen till ett fint pulver, t ex i en kaffekvarn. Blanda svamppulvret med 2 ägg, ost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Forma färsen till biffar med blöta händer. Vänd dem i 2 dl majsmjöl och sedan i äggsmeten. Stek biffarna i smör och olja, ca 1 1/2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem färdigt mitt i ugnen ca 35 min.
4. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken. Fräs paprika och lök i stekpannan och tillsätt grädde och vatten. Koka ihop  ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav. Krydda med limesaft, 2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Toppa biffarna med rödbetsstrimlor och servera med sås och pressad potatis.