Fluffiga och snälla bakelser som brukar fresta både liten och stor!

För 10 bakelser

Ingredienser

100 g smör
3 dl vatten
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker äkta
jordgubbar eller hallon

Garnering:

citronmeliss

Petits choux-bakelser med vaniljgrädde och bä

1.  Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör, vatten, salt och  socker  i en kastrull. Tillsätt mjöl under kraftig vispning.
2. Tillsätt äggen, ett  i taget, och rör kraftigt mellan varje ägg.
3. Klicka ut smeten med hjälp av 2 matskedar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är luftigt höga och gyllene i färgen, ca 35 min. Låt petits chouxerna kallna på ett galler.
5. Vispa grädden och blanda med  vaniljsocker. Dela  och fyll petits chouxerna  med vaniljgrädde och bär.  Garnera med citronmeliss.