Pestopizza med grönsaker

Recept på pestopizza med grönsaker. Ofta har man några skruttiga grönsaker och kanske lite svamp som blivit över. Det blir perfekt topping till pizzan.

10 minuter + 15 minuter i ugn

Pestopizza med grönsaker – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred pesto på pizzabottnen. Strö på osten.
  2. Skiva champinjonerna och den skalade betan tunt. Lägg dem på pizzan med spenat, oliver och soltorkad tomat. Skiva mozzarellan och lägg den på pizzan.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö på chiliflakes och flingsalt.

Tips! Ostkanter kan du riva och frysa in så har du alltid färdigriven ost.

Pizzabottnar

10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn
Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.

Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:

  • 3 1/2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.

Recept från