Allra godast blir pajen med pesto som man lagat själv, men det finns också färdig att köpa.

För 6 person(er)

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g smör kylskåpskallt
2 msk vatten kallt

Fyllning

2 paprikor, röd och gul
2 rödlökar
1 zucchini (300 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto hemlagad eller färdigköpt

Tillbehör

blandad sallad, lufttorkad skinka, salami och oliver

1. Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa i matberedare, med gaffel eller fingertopparna.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i diam). Nagga med en gaffel.
Låt vila i kyl 15-30 minuter.
3. Fyllning: Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken.
Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och zucchini i skivor.
Lägg allt på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
4. Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggsmeten.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.
6. Servera med en blandad sallad, gärna med rucola, samt torkad skinka, salami och oliver.