Brödet jäser bara en gång. Passa på att göra soppan under jästiden, och duka då brödet står i ugnen.

För 10 brödbitar

Ingredienser

100 g färsk spenat
0,5 tsk rosmarin
8 dl vetemjöl special
3 dl lättmjölk
25 g jäst
1 tsk salt
5 msk olivolja
0,5 msk gourmetsalt

1. Mixa spenat, rosmarin och vetemjöl fint i en matberedare.
2. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i mjölken, rör i salt och 3/5 av olivoljan. Tillsätt spenatmjölet i omgångar och rör samtidigt kraftigt med en träslev. Fortsätt att arbeta degen tills den blir slät.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnssäker form
(ca 30×20 cm). Platta ut degen i formen. Låt jäsa 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
4. Pensla degen med resterande olivolja och strö över gourmetsalt.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna och skär i bitar.