Recept på saftig lax med pesto, serverade med ugnsrostade grönsaker.

För 4 personer

Ingredienser

600-800 g laxfilé
4-5 msk pesto
4 msk pinjenötter

Ugnsrostade grönsaker:

1 rödlök
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
2 morötter
1 fänkål
2 tsk smör
rapsolja till plåten
flingsalt
grovmalen svartpeppar
2 msk olivolja
2-3 vitlökar
färska örter

Pestolax med ugnsrostade grönsaker – gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i större tärningar.
  2. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker på ena halvan i långpannan. Pressa över vitlök och ringla lite rapsolja över. Lägg laxen på andra halvan i långpannan. Bred över pesto och strö över pinjenötter.
  3. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö över hackade färska örter.