Recept på fyllda paprikor. En klassiker med nytt, vegetariskt innehåll. I stället för köttfärs blandas riset med pesto, chèvre, oliver och kikärter.

För 4 person(er)

Ingredienser

1,5 dl basmatiris
0,5 tsk salt + 0,5 tsk salt
4 paprikor, röda eller gula
1 msk olivolja
1 burk kikärter (400 g)
3 salladslökar
100 g chèvreost
1 dl oliver små svarta
0,75 dl pesto
2 krm svartpeppar nymald

Pesto-risfyllda  paprikor med kikärter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset med 1/2 tsk salt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna, låt gärna stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i en ugnssäker form med kupiga sidan nedåt, pensla med oljan. Strö över 1/2 tsk salt. Baka mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skölj kikärterna i ett durkslag. Skiva salladslöken. Skär bort kanterna på osten och smula den. Blanda allt med ris och pesto och fördela i paprikorna. Servera genast.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️