En smakrik aioli serveras med brödstänger och krispiga grönsaker som selleri och endive.

För 16 person(er)

Ingredienser

1 dl neutral olja
2 dl olivolja
1 knippe persilja
3 ägg gulor från
1 msk pressad citron
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor pressade
6 sardeller finhackade
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 landgångsbröd
2 msk olivolja
6 selleristjälkar skuren i stavar
2 endiver

1. Sätt ugnen på 100°. Mixa olja med persiljeblad så att den blir grön.
Blanda äggulor, citronsaft, senap och vitlök i en bunke.
2. Häll i persiljeoljan försiktigt under vispning. När den är lagom krämig tillsätts sardellerna. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela bröden i stavar på längden. Lägg på en plåt och pensla på olivoljan.
4. Låt torka mitt i ugnen ca 30 minuter.
5. Servera aiolin som dipsås till brödstängerna, selleristänger och endiveblad.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt